Monet meistä tutkivat ja lukevat lakia tai politiikkaa netistä tai kirjaston kirjoista. Useasti aiheet kiinnostavat varsinkin silloin kun valtiossa tai maailmassa tapahtuu jotakin poikkeavaa. Myös aika-ajoin tapahtuvat kansanäänestykset nostavat ihmisten intoa tutustua politiikkaan ja monet muut uutiset vievät meidät tutkimaan lakeja. Molempien aiheiden historiasta on myös kirjoitettuna paljon erilaisia kirjoja ja myös perinteiset lakikirjat ja niiden eri versiot ovat saatavilla monissa kirjastoissa. Hyvä paikka tutustua niin lakiin kuin politiikkaan on Suomen eduskunta. Helsingissä sijaitseva eduskuntatalo ei ole monen vierailulistalla mutta siellä on mahdollista nähdä ja kokea paljon asiasta kiinnostuneille tai siihen vihkiytyneille.

Eduskuntataloon voi tutustua sen vierailuaikoina ja siellä järjestetään myös opastettuja kierroksia, joilla kerrotaan mielenkiintoisia faktoja Suomen politiikan historiasta ja tapahtumista. Myös tiettyinä aikoin on mahdollista tutustua ja olla mukana eduskunnan varsinaisessa istunnossa. Täysistuntoa seuraamaan pääsee erillisestä vierailija ovesta ja istuntoja järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Yleisö seuraa istuntoa yleisölehteriltä, josta on hyvät näkymät tapahtumiin. Tilapäisaikoina eduskuntaan järjestetään myös virtuaalivierailuja. Etävierailu järjestetään Teamsin välityksellä ja siihen voi osallistua varaamalla vapaana olevista ryhmistä aikoja itselleen.

Monet eivät myöskään tiedä, että eduskunnassa on hyvä kirjasto. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä kuten esimerkiksi aiemmin järjestetty Lakikirja 250-vuotta näyttely. Tässä näyttelyssä on ensimmäinen painettu suomalainen lakikirja, joka on peräisin vuodelta 1759. Kirjasto on myös avoin kaikille ja sinne voi mennä käymään samalla kun on vierailemassa eduskunnassa. Kirjaston aukioloajat ovat 9-18. 

Jos olet kiinnostunut tutustumaan eduskuntaan ja oppimaan jotain uutta Suomen laista ja politiikasta ota suunnaksi maamme pääkaupunki. Helsinkiin on muutenkin helppo mennä matkalla voi varata Lilla Roberts hotellista huoneen.