Lomakausi lähestyy ja olisi mukava muistaa kollegoja pienellä lahjalla. Ehkäpä haluat kiittää kollegaa onnistuneesta projektista, toivottaa mukavaa lomanalkua tai vaikkapa antaa pienen lahjan kiitoksena yhteisistä vuosista, jos hän on jäämässä eläkkeelle tai vaihtamassa työpaikkaa? Oli miten oli, lahjoja on aina mukava saada ja antaa.

Parhaat lahjat ovat sekä käytännöllisiä että ilahduttavia. Paras lahja onkin jatkuvasti käytössä arjessa ilahduttaen lahjan saajaa päivittäin. Hinta ei ole ainoa kriteeri, jota miettiä lahjaa ostettaessa, vaan myös sen käyttökohdetta on tärkeä pohtia. Seuraavaksi jaamme muutaman vinkin, jotka toimivat takuuvarmasti. 

Laadukas kynä on aina hyvä lahja. Kynälle on aina tarvetta eikä laadukkaita kyniä voi koskaan olla liikaa. Voit personoida kynää kaiverruttamalla siihen vastaanottajan nimikirjaimet tai henkilökohtaisen viestin, joka tuo hymyn hänen kasvoilleen! Kynä myös näyttää hyvältä työpöydän kulmalla ja persoonallinen viesti herättää varmasti keskustelua kollegojen kanssa.

Kahvikupit ovat myös erinomaisia lahjoja kollegoille. Jos teillä on ollut tapana viettää yhteisiä kahvitaukoja, liittyy kahvikuppiin mukava yhteinen muisto, joka lahjan kautta välittyy saajalle. Kahvikupit ovat myös arkiesineitä, joille on käyttöä päivittäin. Kotimaiset marimekko astiat ovat laadukkaita ja kauniita design-esineitä, joita arvostetaan lahjana taatusti.

Jos olet jauhopeukalo, voit leipoa kollegoillesi jotakin herkullista. Itsetehtyjä lahjoja arvostetaan aina ja siksi leipomukset ovat aina ilahduttavia lahjaideoita. Etenkin kauniit ja huolella valmistetut juurileivät ovat olleet suosittuja lahjaideoita viime vuosina. Myös kauniit kuivakakut, muffinsit tai täytekakut ilahduttavat takuuvarmasti vastaanottajaa, kunhan muistat tarkistaa allergiat.

Mitä tahansa kollegalle hankitkin, on tärkeää miettiä, mistä juuri hän pitää ja millaiset lahjat sopivat hänen elämäntyyliinsä, tapoihinsa ja henkilökohtaiseen tyyliinsä.