Elokuvaillat ovat aina hyvä idea viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. Voitte katsoa illan aikana yhden tai useamman elokuvan, jotka ovat joko kaikille ennennäkemättömiä tai ainakin osalle teistä tuntemattomia – ystäväporukassa aina jollakulla on hyvä elokuvaehdotus takataskussaan. Voitte myös sopia erilaisista teemailloista, jolloin katselulistalla on vain tiettyyn aihepiiriin kuuluvia elokuvia. Esimerkiksi poliittisiin tapahtumiin perustuvat elokuvat ovat aina mielenkiintoisia, sillä niiden avulla ymmärtää helpommin monia erilaisia historiallisesti merkittäviä tapahtua ja ilmiöitä. Elokuvasession päätteeksi on mukava kerääntyä porukalla pöydän ympärille hyvän ruoan ääreen ja keskustella illan aikana nähdyistä elokuvista. Tässä artikkelissa annammekin vinkkejä kiinnostavista poliittisista elokuvista sekä helpoista tavoista järjestää iltamasi päätteeksi maukas ateria.

Salaliittoteorioita, elämäkertoja ja klassikoita

Kaikki tuntevat Yhdysvaltain 35. presidentin, John F. Kennedyn, karun kohtalon tulla salamurhatuksi vuonna 1963 sekä sen seikan, että salamurhaajaa ei ole koskaan saatu vastuuseen teostaan. Tapahtuma onkin inspiroinut lukuisia salaliittoteorioita, joista muutamiin voi tutustua katsomalla Oliver Stonen ohjaaman elokuvan JFK – avoin tapaus. Elokuva ilmestyi vuonna 1991, herätti runsaasti keskustelua ja keräsi jopa kahdeksan Oscar-ehdokkuutta. Jos haluatte pitää oikein Kennedy-teemaillan, voitte jatkaa katsomalla John F. Kennedyn vaimon, Jacqueline ”Jackie” Kennedyn, elämään perustuvan elokuvan Jackie. Natalie Portmanin tähdittämä elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2016 ja keräsi runsaasti positiivista palautetta kriitikoilta sekä kolme Oscar-ehdokkuutta. Jos klassikot kiinnostavat, voitte katsoa vuonna 1949 ilmestyneen Kaikki kuninkaan miehet, joka perustuu Robert Penn Warrenin kuuluisaan samannimiseen romaaniin. Kaikki kuninkaan miehet on merkittävä muun muassa siksi, että se oli yksi ensimmäisistä elokuvista, jotka käsittelivät realistisesti poliittisia tapahtumia.

Maukas ateria kruunaa elokuvaillan

Elokuvailtaman isännän tai emännän on mukava pystyä nauttimaan vieraiden tavoin elokuvien katselusta, vaikka hänen tehtäviinsä kuuluukin illan ateriasta huolehtiminen. Maukas illallinen syntyy kuitenkin varsin nopeasti ja vaivattomasti muutaman kikan avulla. Voit esimerkiksi pitää huolen siitä, että kaikki aterian ainekset ovat valmiita tai puolivalmiita jo ennen vieraiden saapumista. Miltä kuulostaisi esimerkiksi uunissa paistetut juurekset kanan ja riisin kera? Pilko ja mausta juurekset ja kana etukäteen, jotta voit laittaa ne jääkaappiin paistamista odottamaan. Nopea riisinkeitin pitää huolen riisisi valmistumisesta juuri oikeaan aikaan, ja sinun on vain pidettävä huoli siitä, että juurekset ja kana menevät uuniin noin 40 minuuttia ennen tarjoilua. Aterialle siirtyminen viimeisen elokuvan päättymisen jälkeen käy vieläkin mutkattomammin, kun katat pöydän valmiiksi jo ennen vieraiden saapumista. Näin nostat vain tarjoiltavat keskelle pöytää ja maukas illallinen on valmis nautittavaksi!