Politiikka on aihe, josta riittää loputtomasti keskusteltavaa. Jos ystäväsi ovat yhtä innokkaita politiikan ystäviä kuin itse olet, voisi olla hyvä idea järjestää lounashetki poliittisten puheenaiheiden ja herkullisen ruuan parissa. Lounashetki toimii hyvin myös esimerkiksi syntymäpäiväjuhlina tai muuna merkkipäivänä mutta se voi olla myös mukava hetki ystävien seurassa. Nappaa tästä postauksesta parhaat vinkit ikimuistoisten juhlien järjestämiseen!

Lounaan kannattaa olla kevyt, jotta pitkälle iltapäivään jatkuvat keskustelut voivat jatkua keskeytyksettä, ilman raskasta oloa. Alkupalaksi voi tarjoilla keiton, esimerkiksi kylmän kurkkukeiton, pääruuaksi ruokaisan salaatin ja jälkiruuaksi kahvin kera pieniä leivoksia ja naposteltavia. Lounaan teeman voi myös miettiä sen mukaan, mistä aiheista tulette tapaamisessa keskustelemaan: jos aiheena on kotimaan politiikka, voi lounaan teemana olla suomalainen perinneruoka, jos venäjän ulkopolitiikka, on yksi vaihtoehto tarjoilla itänaapurin ruokakulttuurin antimia. Lounaalla on hyvä ruuan lisäksi panostaa myös kattaukseen. Valitse pöytään laadukas Iittala astiasto ja kristalli karahvi, josta tarjoilet erilaiset juomat tyylikkäästi. 

Mistä politiikan iltapäivähetkessä sitten keskustellaan? On mahdollista sopia yhdessä teema, jotta kaikki voivat valmistautua keskusteluun lukemalla artikkeleita tai uutisia aiheesta. Yksi vaihtoehto on myös järjestää leikkimielinen väittely: sopikaa aihe ja jakakaa osallistujat siten, että toinen on aihetta vastaan ja toinen sen puolesta. Vastapuolet pyrkivät argumentoimaan mahdollisimman pätevästi huolimatta siitä, mitä he todellisuudessa ovat aiheesta mieltä. Tällainen harjoitus on sekä hauska leikki että myös mielenkiintoinen argumentoinnin harjoite.

Nämä vinkit auttavat sinua varmasti järjestämään ystävillesi hauskan iltapäivän politiikan ja lounashetken merkeissä! Lisää ruokaideoita löydät internetistä.