Koko maailma kohahti vuonna 2016, kun muun muassa liikemiehenä ja televisiopersoonana tunnettu republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump päihitti kaikki kilpailijansa ja voitti vaalit. Trump astui virkaan tammikuussa 2017 ja on siitä lähtien aiheuttanut runsaasti keskustelua muun muassa omintakeisen persoonansa ja yllättävien poliittisten ratkaisujensa ansiosta. Yhdysvaltain 45. presidentistä ollaan tänä päivänä niin hänen kotimaassaan kuin muualla maailmassa montaa mieltä, mutta varmaa on ainakin se, että jokaisella on tästä miehestä jotakin sanottavaa. Trumpin neljän vuoden presidenttikausi on kuitenkin saapumassa pian päätökseensä, sillä hänen seuraajansa valitaan Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 3. marraskuuta 2020. Koko maailma seuraa vaaleja silmä kovana, joten aika on otollinen kutsua ystävät kylään ja keskustella politiikasta.

Oli lähestyvien Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos sitten mikä hyvänsä, varmaa on ainakin se, että näistä vaaleista ei tule draamaa ja yllätyksiä puuttumaan. Mukana on jälleen jo vuoden 2016 vaaleissa erityisesti nuoria miellyttänyt Demokraattisen puolueen Bernard ”Bernie” Sanders, joka hävisi viime vaaleissa ehdokkuutensa Hillary Clintonille. Sanders kuuluu kuitenkin vuoden 2020 vaalien ennakkosuosikkeihin, ja itseään demokraattiseksi sosialistiksi luonnehtivalla miehellä onkin monia keskustelua herättäviä ideoita Yhdysvaltojen varalle. Näistä eräs on esimerkiksi energiayhtiöiden, pankkien ja keskeisten teollisuusalojen kansallistaminen. Mitähän mieltä illallisvieraasi ovat muun muassa tästä suunnitelmasta? Väittely onnistuu parhaiten sellaisessa seurassa, joka osaa olla asioista sivistyneesti eri mieltä. Viisaimmat osaavat nimittäin asettua minkä tahansa osapuolen kenkiin, vaikka näkevätkin asian itse hiukan eri tavalla. Joskus voi olla hauska ohjailla keskustelunaiheita esimerkiksi valmistelemalla pieni valikoima kysymyksiä, joista vieraasi on väiteltävä.

Illanistujaiset sujuvat mukavasti, kun voit suurimman osan ajasta keskittyä vieraidesi viihdyttämiseen ja väittelyyn osallistumiseen. Sähköinen riisinkeitin on oiva apuväline tilanteissa, joissa et halua tuhlata itse ruoanlaittoon liikaa aikaa. Keittimellä kypsennetystä riisistä on helppo loihtia esimerkiksi iso ja ruokaisia pannullinen maukasta paistettua riisiä. Paistettu riisi on nopeaa ja helppoa valmistaa, ja voit muokata reseptiä oman makusi mukaan. Voit valita riisin joukkoon esimerkiksi katkarapuja, kasviksia, sipulia, kanaa, porsasta tai nautaa. Moni lisää joukkoon myös mielellään erilaisia yrttejä, kuten basilikaa ja korianteria. Tuoreet yrtit ja kasvikset tuovat muutenkin paistettuun riisiin kaunista värikkyyttä. Riko pannulla paistuvan riisin joukkoon myös muutama kanamuna, sillä tämä tekee riisipaistoksesi rakenteesta hieman kiinteämpää. Kun paistettu riisisi on valmis, voit kantaa sen keskelle illallispöytääsi laakeassa vadissa. Lisää riisin pinnalle koristeeksi tuoreita yrttejä. Riisiruoat sopivat mainiosti nautittavaksi kuivan ja puolikuivan valkoviinin kanssa, joten nappaa kauppareissulla muutama pullo mukaasi keskustelua siivittämään!