Politiikan seuraaminen television välityksellä on monelle tuttua. Eduskunnan istunnoista näkee osan suorina lähetyksinä yleisradion kanavilta ja monesti pätkiä istunnoista näkyy iltauutisissa, kun käsitellään jotain ajankohtaista aihetta. Myös lehdissä usein viitataan eduskunnan istuntoihin ja politiikan tekoon salissa. Monille ei kuitenkaan tule mieleen, että tällaista istuntoa voisi mennä katsomaan. Tämän on kuitenkin täysin mahdollista ja sen voi tehdä kuka vain. Kerromme tässä seuraavassa, miten voit helposti lähteä seuraamaan eduskunnan istuntoa ja mitä sinun tulee ottaa huomioon.

Jos tilanne sen sallii voi eduskunnassa lähteä vierailemaan helposti joko osallistumalla opastetulle kierrokselle tai suuntaamalla suoraan seuraamaan eduskunnan täysistuntoa. Istuntosaliin pääsee eduskuntatalon vierailija sisäänkäynnin kautta. Eduskuntatalolle pääsee helposti julkisilla tai jos tulee pidemmän matkan päästä junalla, on rakennus aivan kävelymatkan päässä Helsingin rautatieasemalta. Varaa myös halutessasi majoitus Lilla Roberts hotellista. Eduskunnan täysistunto on tapahtuma, jossa tehdään lainsäädäntötyö ja käydään poliittista keskustelua. Eduskunta kokoontuu eduskuntatalolla täysistuntoon yleensä tiistaisin sekä keskiviikkoisin kello 14 ja torstaisin kello 16 ja perjantaisin kello 13. Täysistunnossa on selkeä järjestys, jota noudatetaan. Lisäksi eduskunnan sivuilla on asialista sekä osallistujaluettelo ministereistä, jotka osallistuvat kyseiseen täysistuntoon.

Näitä istuntoja voi myös seurata live lähetyksinä television välityksellä ja niistä löytyy myös videotallenteet, joita voi halutessaan katsoa myöhemmin. Myös istuntojen päiväjärjestykset löytyvät eduskunnan sivuilta ja niistä voi selata käsiteltyjä asioita eri täysistunnossa. Eduskunnassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia kansalaisille kuten avoimet ovet, erilaiset näyttelyt, luennot ja koulutukset. Näistä on erikseen tietoa saatavilla eduskunnasta ja myös ohjatut vierailut on varattava ennakkoon verkon kautta. Eduskunta onkin siis paikka, jossa kannattaa käydä tutustumassa ja poistaa mielestä se, että se olisi jokin salainen paikka, jonne ei ole pääsyä tavallisella ihmisellä.