Ota taukoa etätöistä jotta jaksat työskennellä

Työskentely, oli se sitten etänä tai fyysisesti läsnä, voi olla henkisesti uuvuttavaa ja vaatia paljon voimia. Tämän takia töistä pidetäänkin mahdollisuuksien mukaan lomaa ja pyritään estämään loppuunpalaminen. Lomista kannattaakin pitää kiinni ja pyrkiä rentoutumaan ja parantamaan henkistä hyvinvointia, jotta jaksat mahdollisimman hyvin töissä ja vapaa-ajalla.

Monesti uskotellaan itselleen että muutama vapaapäivä tai vaikka vain yksi on ihan tarpeeksi ja että esimerkiksi vasta kesälomalla kerkeää ihan hyvin viettämään rennosti vapaata. Kuitenkin vapaapäiviä ja työstä irrottautumista tarvitaan usein, mielellään mahdollisimman usein, jotta jaksat työskennellä ja voit hyvin.

Ota kaukoloman sijasta lähiloma

Kaukomaille on tietenkin kiva matkustaa, mutta lähelle matkustaminen voi olla rentoutumisen kannalta parempi vaihtoehto. Lyhyt matkustaminen ja pienempi stressi lähtöselvitysten ja muiden kanssa on järkevämpää, kuin esimerkiksi 12 tuntia lentokoneessa, hirveän melun keskellä. Lähtemällä lähelle, johonkin hyvään hotelliin, voit saada rentouduttua paljon paremmin kuin keskellä hälyistä turistirysää.

Kotikaupungeista tai muuten lähialueilta on myös helpompaa löytää itselleen sopivia kohteita. On varsin helppoa löytää lyhyellä varoitusajalla majoitus Helsingissä tai muualla isoissa kaupungeissa, kun ei tarvitse niin huolehtia matkustamista paikasta toiseen.

Panosta kunnolliseen ruokaan

Hyvä ruoka on isossa osassa hyvinvointia. Usein kokkailuun ei yksinkertaisesti ole aikaa, jolloinka tulee helposti syötyä erilaisia välipaloja tai valmisruokaa. Kuitenkin jos panostat ruoanlaittoon voit voida ja jaksaa paremmin. Ruoka onkin iso tekijä esimerkiksi väsymyksen ja vireystilan kannalta. Liian raskas, rasvainen tai sokerinen ruoka voi tehdä hirveän väsyneen tai tukalan olon.

Kaikesta ei tarvitse luopua kunhan muistaa syödä kohtuudella ja lisätä mahdollisimman paljon kasviksia ja vihanneksia ruoan joukkoon. Kasviksien vitamiinit voivatkin auttaa ylläpitämään vireystilaa ja jaksamista seuraavaan lomaan asti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *