Siivousvinkkejä, joiden avulla freesaat kotisi hetkessä

Siivous kuuluu jokaisen kodin arkitoimiin, oli se itselle mieluisaa tai ei. Vaikka et oliskaan löytänyt sisältäsi kodin puhtaanapidosta innostuvaa kodin hengetärtä, on siivous mahdollista tehdä niin helpoksi ja vaivattomaksi, ettei sille tarvi suoda kotona vietetystä laatuajasta kovinkaan monta minuuttia viikossa. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit kodin siivoukseen ja siihen, miten teet sen mahdollisimman helpoksi jokaiselle kodin asukkaalle.

Tee siivoussuunnitelma. Siivoussuunnitelma kannattaa tehdä päivä-, viikko- ja kuukausitasolla, sillä jotakin toimia tarvitsee tehdä useammin kuin toisia. Esimerkiksi keittiön siivous kannattaa tehdä päivittäin, jos keittiössä on esimerkiksi valmistettu ruokaa, mutta pesuhuoneen jynssäys riittää tehtäväksi kerran kuussa. Viikottain on hyvä pestä vessat ja imuroida asunto, pölyjen pyyhkimistä unohtamatta.

Hanki työvälineet, joilla työnteko tuntuu mielekkäältä. Jos olet tottunut vuosien saatossa imuroimaan ikivanhalla rojulla, joka hädin tuskin jaksaa imeä leivänmurusia, voi uusi ja laadukas varsi-imurit tehdä siivouksesta superhelppoa. Yksi siivouksen monitoimivälineistä on mikrokuituliina, joka toimii pölyjen pyyhkimisessä kuivana ja kaikenlaiseen siivoukseen märkänä. Sen kanssa et välttämättä tarvitse edes pesuaineita, sillä liina on puhdistava sellaisenaan. 

Yksi vinkki siivouksen helpottamiseen on päättää jokaiselle tavaralle oma paikkansa. Sillä tavalla irtotavaroiden järjestely ennen imurointia tai lattioiden pesua on helppoa ja nopeaa, eikä tavaroille tarvitse alkaa etsiä paikkoja. Usein siivousta eniten hidastaa se, että kesken viikkosiivouksen unohdutaan siivoamaan vaatekaappia tai karsimaan turhia esineitä eteisen laatikosta. Kun siivoukselle on selkeä aikataulu ja rutiini, ei aikaa tarvi tai haluakaan käyttää turhiin järjestelytehtäviin kesken arkisen siivoushetken. 

Laita siis menevä musiikki soimaan ja tartu imuriin – siivous on helppoa ja mukavaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *