Oletko unelmoinut omasta rauhallisesta tilasta, jossa voit rauhassa uppoutua omiin ajatuksiin tai aloittaa lukemaan lempikirjailijasi uusinta tuotosta. Kaikille on tuutuja elokuvamaiset kirjastohuoneet, joissa tweet takkiin pukeutuneet herrasmiehet istuvat lukemassa kirjaa naukkaille samalla konjakkia lasista. Tällaisen kirjastohuoneen rakentaminen voi olla hauska idea ja vaihtelua tavalliseen sisustamiseen. Mitä kaikkea tällaisen huoneen kalustamiseen tarvitaan ja miten luot itsellesi oman rauhallisen kirjastohuoneen helposti.

Suuntaa ensimmäiseksi https://www.masku.com sivustolle, josta voit etsiä tarvitsemasi kalusteet omaan kirjastohuoneeseen. Tottakai omassa kirjastohuoneessa kuuluu olla kirjahylly. Voi olla, että haluat olla hieman modernimpi ja hankit modernin valkoisen hyllystön, jossa on integroituna valoja ja muita tarvikkeita. Perinteisiä massiivipuisia kirjahyllyjä voi olla vaikea löytää kalusteliikkeistä ja silloin voi olla tarpeen suunnata kirpputoreille tai antiikkiliikkeeseen. 

Muita tärkeitä elementtejä omassa kirjastohuoneessa on työpöytä. Työpöydän valinnassa voi panostaa myös nykyaikaan ja hankkia pöydän jonka korkeutta voi helposti säädellä. Toisaalta taas vanha kunnon antiikkipöytä tuo sitä oikeanlaista tunnelmaa kirjastohuoneeseen. Kirjastohuone tarvitsee myös istuimia niin työpöydän kaveriksi kuin kirjojen lukemista varten. Tähän tarkoitukseen sopii nahkaiset lepotuolit, jonka lisäksi voi hankkia rahin, jonka päälle jalat voi nostaa. 

Kirjastohuoneen valaistuksessa kannattaa suosia led-valoja, jotka säästävät energiaa ja niille on saatavissa säätimiä, joiden avulla huoneen valaistusta voi helposti muuttaa kirkkaasta hieman pimeämmäksi. Lisäksi työpöydälle voi hankkia pöytävalaisimen ja kunnon jalkavalaisin huoneessa on mukava sisustuselementti. Älä myöskään unohda maapallobaaria tai baarikaappia. Tämä kaappi on hyvä olla integroituna tai piilotettuna, jos alkoholia ei halua pitää esillä. Muista olla luova kun suunnittelet tätä huonetta ja verkosta voit löytää paljon erilaisia ideoita, millä parantaa huoneen olemusta entisestään.