Politiikan maailmassa hyvät suhteet ovat kultaakin kalliimmat. Yhteistyö on politiikassa ehdottoman tärkeää. Vaikka et olisikaan kaikkien kanssa samaa mieltä, on hyvä voida tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja pyrkiä välttämään turhia konflikteja. Poliittisissa piireissä pyöriessä ihmisten eriävät mielipiteet ovat koko politiikan toiminnan perusta, joten ilman kiivaita keskusteluita tällä alalla ei pärjää. Siksi välejä kollegoihin on hyvä voidella lahjoilla.

Laadukkaat kodin käyttöesineet ovat aina tervetullut lahja. Etenkin keittiövälineille on aina käyttöä ja sellaisista harvoin tarvii kieltäytyä. Miten olisi laadukas paistinpannu ja markkinoiden uusin keittokirja samassa paketissa? Lahjan antaja varmasti ilahtuu tuplalahjasta ja se pääsee heti käyttöön.

Voit myös miettiä lahjaa sen saajan harrastuksista käsin. Onko kollegasi tai puolukaverisi innokas kalastaja? Silloin vuosikerta kalastuslehteä voisi olla hänelle mieluinen lahja. Jos taas lahjansaaja harrastaa erikoisoluita, sopii hänelle hieno olutlasi, johon voi painattaa saajan nimen. Jos taas lahjan saaja suhtautuu intohimoisesti uusien, hurjapäisten taitojen opetteluun, voi hänelle ostaa vaikkapa lahjakortin laskuvarjohyppykouluun.

Yksi hyvä ja eettisesti kestävä lahjan muoto on myös rahalahjoitus hyväntekeväisyyteen. Voit jättää lahjarahat käyttämättä fyysisiin lahjoihin ja sen sijaan ostaa koulutarvikkeita tyttöjen kouluun tai perheelle vuohen sellaisessa maassa, jossa niitä kipeästi tarvitaan. Tällainen lahja puhuu arvojesi puolesta ja sitä usein arvostetaan. Harvoin kaipaamme enempää materiaa, ja kollega voikin olla jopa tyytyväinen, jos ei joudu viemään kotiinsa lisää turhaa krääsää.

Toivottavasti näillä vinkeillä pääset pitkälle pohtiessasi, mitä tänä vuonna ostaisit kollegoille joululahjaksi.