Toimiston luottovälineet helpottavat työskentelyä

Jokaisessa toimistossa on hyvä olla perusvälineet, jotka helpottavat työskentelyä. Luotettavien perusvälineiden avulla työskentely sujuu hyvin, eikä ikäviä yllätyksiä pääse tulemaan, kun tietää mitä toimistosta varmasti löytyy ja mitä on mahdollista saada tehtyä olemassa olevilla välineillä. 

Aikaisemmin toimistoista saattoi löytyä pelkästään paperia, kyniä, Fiskars sakset, teippiä ja kirjekuoria, sekä postimerkkejä, nykyään löytyy myös tietokoneita, tulostimia, skannereita, tusseja ja erilaisia videotyökaluja, sekä muita välineitä, joilla digitaalisia materiaaleja ja asiakirjoja on mahdollista käsitellä ja muokata, sekä luoda. 

Perusvälineiden lisäksi kannattaa panostaa viihtyvyyteen

Nykyaikana myös työntekijöiden houkuttelemisesta on tullut osittain kilpailuvaltti. Työntekijöiden viihtyvyydestä pyritään pitämään kiinni ja tiloissa, joissa työntekijät oleilevat, onkin aiempaa enemmän heidän viihtyvyyttä parantavia asioita. Kun aiemmin toimistot saattoivat olla kolkkoja, yksinkertaisia ja varustetasoltaan niukkoja, on nykyään tarjolla esimerkiksi virvokkeita, Sodastream hiilihapotuslaite, välipaloja, lukemista tai vaikka erilaisia taukojumppaan tarkoitettuja laitteita ja välineitä. 

Työntekijöiden viihtyvyyteen panostaminen yleensä kannattaakin parantuneen työtehon muodossa ja mahdollisesti vähentyneinä sairauspoissaoloina. Työpaikallaan viihtyvä työntekijä onkin yleensä tuottavampi ja mieluummin töissä, kuin työntekijä, joka ei mielellään siellä ole ja pyrkii vain pääsemään pois työajan loputtua.

Työntekijöitä kannattaa kuunnella

Työntekijöiden kuunteleminen työympäristön viihtyisyyden suunnittelussa ja ylläpidossa kannattaa monestakin syystä, eikä vähiten siksi, että he itse ovat niitä, jotka siellä aikaansa eniten viettävät. Työntekijöiden motivoiminen onkin helppoa, jos he voivat itse osallistua oman työympäristön viihtyisyyden suunnitteluun. Monesti pienetkin muutokset voivat olla työntekijöiden mielestä hyvin merkittäviä ja oikeasti parantaa heidän viihtyisyyttään reilusti. 

Parhaimmassa tapauksessa työntekijöille voi antaa käyttöönsä budjetin, jonka sisällä he itse voivat toimia toimiston hankintojen kanssa. Näin he pystyvät itse tekemään hankinnat, jotka varmasti tulevat käyttöön ja ovat heille mieluisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *