Konferenssi on monelle politiikasta, tutkimuksesta tai muusta kiinnostuneella mahdollisuus saada tietoa, päästä mukaan keskusteluun ja nauttia itseään kiinnostavista aiheista ja tavat samoista aiheista kiinnostuneita ihmisiä tai kollegoja. Konferensseissa on selkeät aikataulut ja niissä järjestetään yleensä tarkasti aikataulutettuja luentoja. Konferensseissa on myös paneelikeskusteluja, joissa voi osallistua mukaan aiheesta keskustelemiseen. Yleisesti konferenssien lomassa pääsee tauoilla sekä tilaisuuksien jälkeen keskustelemaan kollegoiden kanssa aiheista. Monelle aiheesta kiinnostuneelle, konferenssi on kuin huippuartistien konsertti.

Helsingissä on paljon mahdollisuuksia päästä osallistumaan konferensseihin. Konferenssit voivat myös olla monipäiväisiä, joten hotelli Helsigissä on hyvä vaihtoehto majoitukselle. Helsingin yliopisto esimerkiksi järjestää monia erilaisia konferensseja. Näissä konferensseissa käsitellään monia ajankohtaisia aiheita ja mukana on myös paljon tieteellisiä seminaareja ja konferensseja. 

Politiikasta kiinnostuneille Helsingistä löytyy myös paljon tarjontaa. Suomessa ja Helsingissä järjestetään monia kansainvälisiä konferensseja. Tämä on myös siitä syystä, että Suomi on hyvin turvallinen maa ja täällä konferenssien järjestäminen on yleisesti hyvin turvallista. Poliittisten tapahtumien aikana Helsingissä nostetaan turvallisuustasoa mutta Helsingissä järjestetään monia tapahtumia kuten Pohjoismaiden neuvosto kokoontuu Helsingissä, Arktisen neuvoston jäsenet ovat kokoontuneet Suomessa ja Barentsin euroarktinen neuvosto on kokoontunut Suomessa. Helsingissä järjestetään usein myös huippukokouksia, joissa käsitellään tiettyjä usein ajankohtaisia aiheita.

Helsingin lisäksi muualla Suomessa on myös useita paikkoja, joissa järjestetään konferensseja ja seminaareja sekä poliittisia kokouksia. Helsinki on kuitenkin hyvä ja suosittu kohde monille tapahtumille. Suomen hyvä sijainti, puolueettomuus ja turvallisuus antavat hyvät puitteet kokouksille. Tämän takia Helsinkiin kannattaa lähteä tutustumismatkalle ja netistä voi seurata erilaisia aikatauluja kokouksista, joita järjestetään lähiaikoina. Valittavan on varmasti mielenkiintoisia konferensseja, jotka osuvat omaan kiinnostuksen kohteeseen. Paikalle pääsee myös helposti ja kaupungissa on helppo liikkua paikkojen välillä julkisilla kulkuvälineillä.