Blogi on oivallinen alusta tuoda esiin omia ajatuksia ja julistaa omaa elämänkatsomusta. Ei olekaan ihme, että bloggaus on nykyisin niin kovin suosittu harrastus ja että osa tavoittelee jopa ammattibloggaajan uraa. Keveämpien aiheiden, kuten lifestyle, muoti ja sisustus, rinnalle tarvitaan myös hieman vakavampia aiheita, kuten politiikka tai laki ja tällaisen blogin perustaminen saattaakin tuntua hyvältä ajatukselta, jos politiikkaan tai lakiin liittyvät aiheet ovat lähellä sydäntäsi. Ennen blogin pystyyn laittamista kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutamia seikkoja, joihin tutustumme lähemmin tässä artikkelissa.

Riittääkö intohimosi aihetta kohtaan?

Ennen kuin aloitat blogin pitämisen, kannattaa harkita riittääkö intohimosi aivan varmasti valitsemaasi aihetta, politiikkaa tai lakia, kohtaan. Koetko olevasi valitsemasi aiheen asiantuntija ja koetko, että voit tuoda aiheeseen lisäarvoa? Tuntuuko sinusta, että juuri tästä aiheesta kirjoittaminen on sinulle kutsumus ja osaatko rajata aiheesi siten, että se kerää lukijoita ja muodostaa kiinnostavan kokonaisuuden? Jos vastasit näihin kysymyksiin “Kyllä”, kannattaa lähteä jatkojalostamaan omaa ideaa politiikka- tai lakiaiheisesta blogista.

Millaista äänensävyä tavoittelet?

Laki- tai politiikka-aiheisessa blogissa toimii yleensä parhaiten asiallinen äänensävy. Kirjakieli voi olla tällaisessa blogissa paras valinta. Toki riippuu tulokulmasta, millaisen lähestymistavan ja äänensävyn aiheeseen valitset eli mieti näitä seikkoja huolella ennen päätöksen tekemistä.

Oli aktiivinen alan vaikuttaja

Tavoitellessasi blogillesi lukijoita, tulee sinun vakuuttaa potentiaaliset lukijasi siitä, että sinuun voi luottaa ja että sinua kannattaa kuunnella. Sinun tulee siis saavuttaa heidän silmissään kokemusasiantuntijan asema ja lukijoiden tulee uskoa, että sinulla on aiheesta painavaa sanottavaa. Aktiivisuus palkitaan yleensä uusina lukijoina ja mielenkiintoisina blogiin jätettyinä kommentteina. Samalla saat tilaisuuden tuoda esiin omaa osaamistasi, aiheeseen perehtymistäsi sekä omia mielipiteitäsi.

Pyri ottamaan kantaa alan ajankohtaisiin aihepiireihin ja tuomaan niihin jotakin uutta. Tarkastele vaikkapa jotakin aiheeseen liittyvää ajankohtaista keskustelunaihetta aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Tuo esimerkiksi ISIS-vaimo keskusteluun uudenlainen lakiin tai politiikkaan liittyvä näkökanta ja pyri perustelemaan se mahdollisimman tehokkaasti ja mielenkiintoisella tavalla.

Linkkaa blogistasi myös muihin alan julkaisuihin aina, kun tämä on asiayhteyden kannalta mielekästä. Näin luot verkostoja ja tarjoat lukijoillesi lisäarvoa!