Toimiston sisustuksella on merkitystä niin siellä työskentelevälle kuin huoneessa vieraileville henkilöille. Kaikki tietävät, että töissä on huomattavasti mukavampaa, kun siellä tuntee olonsa mukavaksi. Kun työntekijä tuntee olonsa hyväksi työtilassaan, on hänen huomattavasti helpompi rentoutua ja keskittyä syvällisemmin eri työtehtäviinsä. Erityisesti luovilla aloilla on tärkeää antaa toimistoa työtilanaan käyttävälle vapaat kädet tilan suunnittelussa, sillä mielikuvitus toimii paremmin tilassa, joka inspiroi ja stimuloi mieltä. Yksi helpoista ja halvoista tavoista tehdä toimistotilasta persoonallisemman näköinen on käyttää julisteita. Tässä postauksessa annammekin vinkkejä julisteilla sisustamiseen, jotta toimistostasi tulisi viihtyisä ja juuri itsesi näköinen!

Ennen kuin alat metsästää toimistosi sisustukseen sopivia julisteita, on syytä heti alkuun miettiä valmiiksi esimerkiksi ne aiheet, joita toivot julisteidesi esittävän. Aiheet voivat löytyä joko henkilökohtaisista kiinnostuksistasi tai ne voivat liittyä suoraan tekemääsi työhön. Esimerkiksi kaupunkien julisteet näyttävät usein hyvältä tilassa kuin tilassa. Miten olisi vaikka mukava Helsinki kartta työtilasi seinällä? Kartat ovat usein mielenkiintoisia katsoa niin läheltä kuin kaukaa ja ne ovat lisäksi hyviä keskustelun aloituksia. Voit valita karttoja tai muita kuva-aiheita joko sinulle mieleisistä kaupungeista ja maista tai voit valita ne esimerkiksi yrityksesi toiminnan pohjalta. Missä kaupungeissa teillä on esimerkiksi toimipisteitä? Yksi hyvä sisustusvinkki on ripustaa seinälle kaunis maailmankartta, johon voit merkitä vaikka nuppineuloilla paikkoja, joissa olet käynyt työsi puolesta tai missä yrityksellä on toimintaa. Erityisesti suuret maailmankartat näyttävät vaikuttavalta toimistosisustuksessa.

Kun olet päässyt selvyyteen niistä aiheista, joita toivot toimistoasi koristavien julisteiden esittävän, on aika hankkia itse julisteet. Julisteita on kätevä etsiä esimerkiksi Internetistä, jolloin voit kätevästi etsiä niitä erilaisten hakusanojen avulla. Monet niin kotimaiset kuin ulkomaiset nettikaupat ovat erikoistuneet julisteisiin. Tällaisten erikoistuneiden kauppojen sivustoilla on helppo tehdä erilaisia tarkkoja hakuja juuri haluamasi kaltaisista julisteista. Aiheen lisäksi voit sivustoilla etsiä julisteita niiden koon mukaan, joten mittaile toimistosi seiniä ennen lopullisen tilauksen tekemistä. On hyvä esimerkiksi miettiä etukäteen, millaisen sommitelman aiot julisteista tehdä. Kaikkien julisteiden ei esimerkiksi tarvitse välttämättä olla samankokoisia, sillä voit ryhmitellä ne niin että eri kokoiset julisteet näyttävät hyvältä yhdessä. Jos ostamasi julisteet ovat kaikki samankokoisia, ne kannattaa sommitella erilaisiin symmetrisiin muodostelmiin, jolloin kokonaisuus näyttää siistiltä ja harkitulta. Voit kuitenkin vapaasti yhdistellä erilaisia aiheita julisteita ripustaessasi, sillä tähän asiaan liittyy hyvin vähän rajoitteita. Epäilyksen iskiessä voit aina turvautua sosiaalisen median apuun, sillä julisteilla sisustamisesta löytyy paljon erilaisia esimerkkikuvia vaikkapa Pinterestistä.