Moni suomalainen on viisaasti jättänyt matkailun sikseen poikkeavassa maailmantilassa, mutta kiellot ja rajoitukset ovat nyt pikkuhiljaa poistumassa ja maailma on jälleen auki matkalaisille. Kohteiden suhteen on runsaasti varaa valita ja tässä onkin koottuna eri tyyppisiä matkakohteita, joista lähteä pohtimaan omaan tilanteeseesi sopivinta keinoa irrottautua arjesta.

Kulttuurimatkat

Kiinnostaako taide ja kulttuuri enemmän kuin löhöillen rentoutuminen? Tällöin kohde kannattaa valikoida sen tarjoamien kulttuurimahdollisuuksien mukaan ja suunnitella päiväohjelma tarkoin – erityisesti jos mielit käydä esimerkiksi teatterissa tai oopperassa matkallasi, jolloin liput on todennäköisesti ostettava etukäteen. Valitse kaupunkikohde ja sisällytä matkaan oman makusi mukaan museoita, esittävää taidetta, historiallisia kohteita tai musiikkia. Kenties mielesi lepää eniten saadessaan kehittävää täytettä.

Rantalomat

Jos olet viettänyt pari viime vuotta toimistossa selkä kyyryssä näyttöpäätettä tuijottaen, saattaa rantaloma ilman sen suurempia velvoitteita olla sinulle paras ratkaisu. Tällöin voit hyödyntää jopa perinteistä pakettimatkaa, johon sisältyy lentojen lisäksi hotelli kaikkine palveluineen. Uima-altaan äärellä drinkkiä siemaillessa työstressi ja muut arjen huolet taatusti unohtuvat. Rantalomaankin voi toki halutessaan sisällyttää jonkin aktiviteetin, kuten snorklauksen. Pelkkä löhöilykin on kuitenkin enemmän kuin sallittua!

Kotimaanmatkailu

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun omassa kotimaassakin on paljon nähtävää? Ota alle oma auto tai hyppää junaan ja lähde kiertämään läheltä löytyviä kulttuurikohteita. Selvitä matkan varrelta löytyvät leirintäalueet tai klikkaa tästä ja pohdi hotelliyöpymisen mahdollisuutta, jos koet olevasi enemmän rentoutumisen ja täyspalveluiden kuin eräilyn tarpeessa. Sekä luonnon rauha että rentouttava hemmottelu ravintolaillallisineen ovat oikein kelvollisia vaihtoehtoja arjesta pakenemiseen, eikä näkeminen ja tekeminen tästä maasta pitkälläkään reissulla pääse loppumaan.